100 propostes singulars de menjar i beure a Catalunya
Jordi Bastart
13,50€
Sense estoc (enviament en uns dies)
Aquest llibre recupera receptes, productes i begudes antigues que en molts casos són menges excepcionals de la nostra llarga i dilatada història a partir de cent propostes singulars de menjar i beure de la tradició catalana.
Hi trobareu begudes tradicionals, singulars, oblidades i recuperades, com la ratafia o la mistela; aiguardents com l’absenta, que feien somiar enmig d’un estat d’embriaguesa; receptes dels homes de mar —dels pescadors que amb quatre rampoines feien un plat—; de la gent de muntanya —dels pastors que adaptaven la cuina als productes de temporada o a allò que portaven al sarró—, o postres de marcada tradició àrab, de l’època en què els sarraïns ocuparen les nostres terres.
Salvaguardar el nostre passat és recuperar la memòria d’un país, en aquest cas per mitjà de la gastronomia, que va lligada a tots els sentits: gust, olfacte, vista, oïda i tacte.
Autor | Jordi Bastart |
---|---|
Editorial | Cossetània |
Idioma | Català |
ISBN | 9788490349519 |
Número de pàgines | 192 pàgines |
Nom de la col·lecció | Via Augusta |
Número de col·lecció | 9 |
Any de la primera edició | 2020 |
Pes | 0,300 kg |
---|---|
Dimensions | 23,30 × 13,50 × 1,20 cm |