Mostrar tots

Agricultura regenerativa

El perquè, el com i el què

Francesc Font i Nuri Madeo

Llibre nou

35,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788484768371 Categories: , , Etiquetes:

Aquesta obra, escrita en un llenguatge senzill, narratiu i en molts casos autobiogràfic, es pot considerar un manual pràctic que mostra com fer servir l’agricultura regenerativa.

L’agricultura regenerativa és una metodologia que aglutina una varietat de tècniques de cultiu innovadores que comparteixen un objectiu comú: restablir l’equilibri als ecosistemes agraris a través de la REGENERACIÓ dels SÒLS. Amb l’agricultura regenerativa no només beneficiem el medi ambient (segrestant carboni, fomentant la biodiversitat i evitant l’erosió i la desertificació, entre d’altres), sinó que també podem millorar la rendibilitat de les explotacions i cultivar aliments més sans. Per tant, aquest sistema té avantatges enormes per al medi ambient, l’economia i els aspectes socials.

Els autors, Francesc Font i Nuri Madeo, ambdós graduats en Enginyeria Agrícola, estan establerts a Menorca (Illes Balears) i la seva forma d’abordar l’agricultura combina una llarga tradició familiar de treball a la terra amb la seva formació acadèmica i anys d’autoaprenentatge. que els va portar a introduir amb èxit les tècniques regeneratives a diversos projectes a Catalunya, Balears i altres territoris d’Europa.

En aquesta obra, prologada pels especialistes de reconegut prestigi en aquest àmbit Darren J. Doherty i Joel Salatin, Francesc i Nuri parteixen del “perquè” de la seva metodologia, per seguir amb el “com” i posteriorment amb el “què”. Tres pilars bàsics per a la comprensió tant de les raons com dels procediments.

Entre moltes altres tècniques:

  • Aprendrem com eliminar o minimitzar el cultiu i a manejar les esmenes orgàniques.
  • Descobrirem que els cultius de cobertura i el mulching proporcionen una protecció natural contra plagues i malalties als nostres cultius, i que el pasturatge planificat pot ser un gran aliat.
  • Aprendrem a planificar els nostres cultius, incloent-hi patrons de plantació i sistemes de reg, així com el moviment dels nostres animals.
  • En cas d’enfrontar-nos a plagues i malalties, que sempre estaran presents en algun grau, sabrem què fer, i gràcies a les tècniques aplicades, aquestes romandran sota control sense causar danys significatius a les nostres collites i sense haver d’utilitzar pesticides.
  • També podrem entendre el disseny de línies clau i com podem fer-lo servir per aprofitar el recurs més important i escàs que tenim: l’aigua que cau sobre els nostres camps en forma de pluja.

Finalment, a la darrera part del llibre, els autors descriuen el procés de mesurament de resultats, que és necessari per orientar el progrés de les nostres finques i així anar apropant-nos a poc a poc al nostre destí: un projecte agrari sostenible en el medi ambient, social i econòmic. Aquest darrer pas, tan important com els anteriors, s’erigeix com un dels trets diferencials de la metodologia desenvolupada per Font i Madeo.

Els exemples al llarg del llibre inclouen imatges i dades reals recopilades de les finques on els autors han treballat en els darrers anys.

espai31

Subtítol El perquè, el com i el què
Autors Francesc Font i Nuri Madeo
Editorial Ediciones Mundi Prensa
Idioma Català
ISBN 9788484768371
Número de pàgines 420 pàgines
Any de la primera edició 2022
Pes 0,620 kg
Dimensions 21 × 17 × 2,50 cm

També et recomanem...

Agricultura regenerativa
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat