Mostrar tots

Apicultura tradicional a la Conca de Barberà

Manel Martínez i Garcia

Llibre nou

11,50

En estoc (disponibilitat immediata)

L’aprofitament de la mel de les abelles és tan antic com l’existència dels humans. L’intent de domesticar-les va ser una constant fins a adonar-se de la seva impossibilitat. Existia, però la manera de conviure amb elles i obtenir-hi la preuada mel, naixia així l’art de l’apicultura. Actualment continua vigent l’art de l’apicultura, encara que no té res a veure a com els abellaires hi treballaven anys enrere. L’apicultura moderna és una activitat molt diferent a la que anomenem “apicultura tradicional”. Els nexes d’unió entre les dues maneres de practicar l’apicultura són les abelles, la mel i la cera, però les formes de tractar amb les abelles i l’obtenció de la mel i de la cera són completament diferents. Avui dia està oblidada la manera com es practicava l’apicultura tradicionalment, amb pocs recursos, però amb molta imaginació, on la saviesa popular hi jugava un paper molt important. En aquest treball es recupera la memòria d’aquells procediments i es desvetllen construccions d’ús apícola que restaven oblidades i que poca gent té constància de la seva existència i del seu ús.

espai31

Autor Manel Martínez i Garcia
Editorial Editorial Cossetània
Idioma Català
ISBN 9788497917803
Número de pàgines 96 pàgines
Nom de la col·lecció El tinter
Número de col·lecció 114
Any de la primera edició 2010
Pes 0,265 kg
Dimensions 24 × 17 × 0,50 cm

També et recomanem...

Apicultura tradicional a la Conca de Barberà
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat