Mostrar tots

Arrelats , les famílies més antigues de Catalunya

Varis autors

Llibre nou

22,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788412224047 Categories: , Etiquetes:

No hi ha unes famílies més antigues que altres. Sí que hi ha, però, algunes famílies que han viscut a la mateixa casa des de fa molts segles i moltes generacions. Les hem cercades i hem recorregut milers de quilòmetres per tot Catalunya per anar-hi a parlar. Volíem saber si la memòria queda retinguda en una casa. Que ens expliquessin com ha afectat, a la menuda, la història gran. Com han viscut els conflictes que han construït el país que som. Volíem saber també com s’ho han fet per seguir en un mateix lloc quan tot ha anat canviant tant: els conreus, els valors, la urbanització del territori, la cultura…
Els Plana-Rovira són a Sant Miquel de Campmajor des del segle XII. Els Casamada van arribar a Castellar del Vallès fa nou segles… Totes les famílies que apareixen en aquest llibre han arribat al segle XXI amb un passat robust, amb unes arrels ben fondes, però han hagut de lluitar de valent per adaptar-se als nous temps i per evitar que la globalització i la modernitat no arrasin i acabin amb el llegat que han rebut: gent vinculada a la terra. «Hom no posseeix la terra, hom posseeix la tradició», diu un dels entrevistats. De la memòria ens interessa saber, sobretot, com ateny el futur. Enòlegs, ramaders i pagesos amb mirada llarga, que saben que a la vida hi ha moments bons i moments dolents, però que l’important sempre és resistir, persistir i avançar-se.

Autor Varis autors
Editorial Edicions Sidillà
Idioma Català
ISBN 9788412224047
Número de pàgines 400 pàgines
Nom de la col·lecció La Talaia
Número de col·lecció 17
Any de la primera edició 2021
Pes 0,980 kg
Dimensions 22 × 15,50 × 3 cm
Arrelats , les famílies més antigues de Catalunya
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat