Mostrar tots

Ball de Gitanes

Ritual del Baix Montseny

Mariano Pagès D'Urso

Llibre nou

45,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788409476015 Categories: , , Etiquetes:

Aquesta obra neix arran d’un treball d’immersió dins de les colles de gitanes del Baix Montseny: Llinars del Vallès, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i també s’hi inclou Cardedeu. S’utilitza la fotografia com a mitjà principal d’expressió i comunicació, tot i que el treball es recolza en la investigació simbòlica de l’esdeveniment i els seus components.

Lluny de ser un llibre d’història, amb fotos d’arxiu o el reportatge concret d’una ballada particular, es tracta d’un treball coral, contemporani i inèdit. Una radiografia fotogràfica actual dels últims anys del fenomen del Ball de Gitanes, on predominen les imatges d’estudi i el reportatge a la plaça. El treball ens apropa a diferents aspectes, com ara el culte ritual i la tradició. Pren rellevància el simbolisme i el perquè de cadascun dels personatges: capità de cavall, vell i velles, diablots, nuvis i ballarins. També hi ha un capítol dedicat al disseny i concepte del vestuari de les diferents colles, als músics, a la cercavila i, principalment, a la ballada a la plaça.

Subtítol Ritual del Baix Montseny
Autor Mariano Pagès D'Urso
Il·lustrador/a o fotògraf Mariano Pagès D'Urso
Idioma Català
ISBN 9788409476015
Número de pàgines 309 pàgines
Any de la primera edició 2023
Pes 1,788 kg
Dimensions 24,5 × 24,5 × 3 cm

També et recomanem...

Ball de Gitanes
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat