Bitxo bola.
És un bitxo picant, de forma esfèrica (d’aquí el nom), i de color vermell intens quan és madur. En general no mesura més de 2 cm de diàmetre. Fa una mata de fins a 80 cm d’alçada, molt ramificada i extraordinàriament productiva. És un cultiu fàcil, cal estar al cas de desherbar quan la planta és petita. Es poden consumir frescos, però també assecar-se, ja que es guarden durant anys.
“Al pollastre a la cassola sempre n’hi poso un parell, donen un gust picant boníssim, i a més no rebenten. Sempre en tinc un pot de secs a la cuina. Això sí, si els toques massa al tanto després a posar-te els dits als ulls.” Cecília Roma
Aquesta varietat ha estat conservada fins a dia d’avui gràcies a l’Adrià Solé d’Ecomercaderet.
Cultiu | Anual |
---|---|
Època de sembra | De febrer a maig |
Capacitat | 40 |
Pes | 0,100 kg |
---|---|
Dimensions | 16 × 10 × 1 cm |