Bleda o bledera.
La bleda silvestre tot el que té de rústica i fàcil de cultivar, també ho té de bona. Res a envejar a les varietats de bleda cultivades. Podem disposar-ne pràcticament tot l’any, llevat de l’estiu. És gustosa però, alhora, fina, tendra i gens fibrosa. A més a més, un cop la introduïm a l’hort, pràcticament no ens caldrà tornar-la a plantar, perquè es ressembra sola. La fulla és de color verd fosc i la penca és blanca amb matisos verds, de mida mitjana.
“De bledes, no en plantem mai. Recollim les dels marges que són més gustoses. Bullides amb patata o amb truita, són de lo millor que hi ha.” Josep Puigpinós
Aquesta llavor ha estat recol·lectada a Ventoses (Catalunya).
ISBN | S0274 |
---|---|
Espècie | Silvestre comestible |
Capacitat | 80 |
Pes | 0,20 kg |
---|---|
Dimensions | 17 × 9 × 0,05 cm |