Mostrar tots

Corpus la festa de les festes

Amadeu Carbó i Martorell

Llibre nou

12,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 978849444732396 Categories: , ,

CORPUS. La festa de les festes (Col·lecció Ermità núm. 10) el folklorista Amadeu Carbó ens explica, de forma molt clara i divulgativa, el perquè, el significat i l’origen de la que està considerada “la festa de les festes”: la processó de Corpus.

L’ou com balla, les catifes de flors, les enramades, els gegants, l’àliga, el drac, els diables, els cavallets cotoners… tots els elements i expressions que participen de les nostres festes populars actuals tenen una part molt important dels seus orígens en la festa del Corpus, que l’any 2020 celebra 700 anys d’història a Barcelona. Un esdeveniment solemne i espectacular que va ser instituït al segle XIV com a exaltació pública de l’eucaristia i que va traspassar el seu significat religiós per convertir-se en la gran festa del poble.

A partir d’un protocol molt ben definit, a la processó de Corpus hi participaven tots els estaments socials: reis, bisbes, sacerdots, frares i escolanets, representants dels gremis, músics, militars, orfes… acompanyats de representacions i entremesos, tot presidit per la Custòdia entronitzada. Un model processional que va perdurar convertit en referent dels seguicis populars de festa major.

Prologat per Antoni Serés, reconegut expert en cultura popular, CORPUS està estructurat en breus capítols que fan un recorregut cronològic per les diferents etapes que la festa ha viscut al llarg dels segles, des dels seus inicis al segle XIV i el seu consolidament, fins a la desaparició a partir del 1979 i la seva recuperació l’any 1992.

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, CORPUS presenta una acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys repartides pels diferents capítols. El llibre es complementa per un glossari i un recull de textos històrics que ens donaran una visió més completa.

 

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, CORPUS presenta una acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys.

Autor Amadeu Carbó i Martorell
Editorial Edicions Morera
Idioma Català
ISBN 978849444732396
Número de pàgines 112 pàgines
Nom de la col·lecció Col·lecció l'Ermità
Número de col·lecció 10
Any de la primera edició 2020
Pes 0,165 kg
Dimensions 21 × 15 × 0,05 cm

També et recomanem...

 • Pa de flequer

  La cultura d'un aliment bàsic
  Jacint Torrents i Joaquim Sañé
  Llibre nou 12,00
 • El llibre de la mel

  El llibre de la mel. Apicultura popular i plantes mel·líferes
  Fra Valentí Serra
  Llibre nou 12,00
Corpus la festa de les festes
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat