Mostrar tots

Costums i tradicions d’hostals i tavernes

Joan Amades i Gelats

Llibre antic

140,00

Esgotat

Publicat l’any 1936 pel “Club d’Esports de Muntanya”, departament de publicacions -propaganda  Imprès en els obradors d’en Patrici Arnau de Barcelona.  207 pàgines. Il·lustrat. Amb notació musical.
Conté tradicions i llegendes referides a una vintena llarga d’hostals.

Nota biogràfica de Joan Amades i Gelats

Joan Amades i Gelats (Barcelona, 23 de juliol de 1890 – Barcelona 17 de gener de 1959).

Destacat etnòleg i folklorista autodidacta, és considerat un referent en la seva disciplina tant a Catalunya com internacionalment.

Cap al  1915 començà la seva tasca recopiladora de materials etnogràfics amb la pretensió de preservar-los de la seva desaparició,  i amb l’esperança  que d’altres estudiosos els poguessin estudiar i interpretar posteriorment. Cançons, costums, festes, rondalles, danses, imatgeria festiva, contes, literatura de canya i cordill, oficis, etc. Cap  àmbit de la cultura popular i tradicional s’escapava  del seu interès i del seu estudi. Actualment, podem considerar aquest llegat  com una de les parts rellevants  de la memòria etnològica catalana.

La seva extraordinària capacitat en la recerca, en el treball de camp i en la producció escrita el converteixen en un autor únic. De l’extensa bibliografia destaquen: La biblioteca de tradicions populars (42 volums), Folklore de Catalunya (3 volums) i el Costumari català (5 volums).

Més enllà de la seva obra escrita, Amades és autor de referència absoluta per entendre el procés de reinvenció i recuperació  festiva que Catalunya va viure en l’època del postfranquisme i que encara perdura.

Autor Joan Amades i Gelats
Editorial Departament De Publicacions Del Club D'esports De Muntanya
Idioma Català
Tipus de llibre Llibre antic
Estat de l'exemplar Normal Petites taques en coberta i cantonades un xic gastades, interior i aspecte general bo.
Número de pàgines 207 pàgines
Número d'ítems 1
Any de la primera edició 1936
Any d'aquesta edició 1936
Signatura de l'autor Té signatura de l'autor
Pes 425 kg
Dimensions 17 × 25 × 1,5 cm
Costums i tradicions d’hostals i tavernes
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat