Mostrar tots

Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu

100 bubotes, sorges, gorguins i altres éssers quimèrics

Bienve Moya Domènech

Llibre nou

13,20

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788490348871 Categories: , ,

Aquest llibre explora un conjunt d’éssers imaginaris que ha produït entorns onírics o simplement fantasiosos en l’imaginari popular: el comte Arnau, el Dip, Melusina, el cap parlant, el capità Aranya, Joan de l’Os, la Petenera, la vaca cega, la Xucladora, el jueu errant, etc., extrets majoritàriament de fonts orals i literàries de creadors que han treballat la matèria, d’Hesíode a J. L. Borges i de Rabelais a Perucho. Així, busca i registra antecedents i altres versions del mateix ésser i de la idea dramàtica o expressiva que el caracteritza, per tal de relacionar-los entre ells quan sigui possible.

L’obra es divideix en entrades succintes per ordre alfabètic amb el nom que sigui usualment més conegut de cada criatura fantàstica. En cada entrada es detalla la seva actualitat i es busquen els anàlegs i afins, i els antecedents i calcs en la literatura, oral, escrita, gravada o projectada, popular, sàvia, antiga i moderna, i allò que els emparenta per la funció, per morfologia o per qualsevol altre detall de l’ús que se n’hagi fet històricament.

Subtítol 100 bubotes, sorges, gorguins i altres éssers quimèrics
Autor Bienve Moya Domènech
Editorial Cossetània Edicions
Idioma Català
ISBN 9788490348871
Pes 0,230 kg
Dimensions 15,5 × 23,5 × 1 cm
Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat