Mostrar tots

Cuina dels Monestirs

Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre

Jordi Bages-Querol Blanco

Llibre nou

17,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788417116071 Categories: , , Etiquetes:

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l’alimentació cartoixana de la Catalunya de l’edat moderna, a la vegada que s’endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d’Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l’orde i en l’organització d’una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir.

A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d’avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s’havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem «llibre de cuina», s’afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l’edat moderna i, en concret, de l’alimentació del clergat regular.

Subtítol Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Autor Jordi Bages-Querol Blanco
Editorial Farell Editors
Idioma Català
ISBN 9788417116071
Número de pàgines 144 pàgines
Nom de la col·lecció Rebost i cuina
Número de col·lecció 17
Pes 0,325 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

Cuina dels Monestirs
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat