Cuina dels Monestirs
Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre
Jordi Bages-Querol Blanco
17,00€
En estoc (disponibilitat immediata)
En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l’alimentació cartoixana de la Catalunya de l’edat moderna, a la vegada que s’endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d’Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l’orde i en l’organització d’una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir.
A començaments del segle XVIII, es va escriure el Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre, que ha restat inèdit fins a dia d’avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s’havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem «llibre de cuina», s’afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l’edat moderna i, en concret, de l’alimentació del clergat regular.
Subtítol | Les cartoixes d'Escaladei i de Montalegre |
---|---|
Autor | Jordi Bages-Querol Blanco |
Editorial | Farell Editors |
Idioma | Català |
ISBN | 9788417116071 |
Número de pàgines | 144 pàgines |
Nom de la col·lecció | Rebost i cuina |
Número de col·lecció | 17 |
Pes | 0,325 kg |
---|---|
Dimensions | 23 × 14,50 × 1 cm |
També et recomanem...
-
Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos
Anna Figueras Torruella i M. Teresa Castelló Bou
Llibre nou 17,00€