El vi s’ha utilitzat de forma generalitzada a la cuina catalana tradicional: als rostits, regats principalment amb vi ranci; als estofats, sovint macerats en vi; als escabetxos, on predomina l’ús del vinagre i, fins i tot, a les postres i conserves de fruites.
Cuina i Vi. Receptes del Priorat ens permet descobrir l’ampli ventall d’aquest llegat destacable que ha deixat el conreu de la vinya i la producció de vi en la gastronomia de la comarca. És a partir de les entrevistes i el recull de la memòria oral de pagesos, propietaris de vinyes, fondes i bodegues o mestresses de casa, com descobrim aquest ampli patrimoni culinari que s’ha mantingut intacte fins als nostres dies i que volem preservar en aquest llibre perquè no es perdi.
Al Priorat, el vi potent en aroma i cos confereix una personalitat especial als plats, aportant-los un gust i una olor inconfusibles. Al llibre hi trobareu un conjunt de receptes agrupades en les quals intervé el vi: per a llegums i viandes variades; closca, peix i salaons; caça i corral, fruita i dolços i conserves.
Us animem que gaudiu cuinant aquestes receptes, olorant, tastant, apreciant les diferents textures i gustos i gaudint dels mil i un sabors i aromes que ens ofereix el vi a la cuina.
Subtítol | Receptes del Priorat |
---|---|
Autor | Varis autors |
Editorial | Farell Editors |
Idioma | Català |
ISBN | 9788417116125 |
Número de pàgines | 144 pàgines |
Nom de la col·lecció | Rebost i cuina |
Número de col·lecció | 19 |
Pes | 0,325 kg |
---|---|
Dimensions | 23 × 14,50 × 1 cm |
També et recomanem...
-
Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos
Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre
Anna Figueras Torruella i M. Teresa Castelló Bou
Llibre nou 17,00€