Mostrar tots

Dites catalanes

Quatre-cents aforismes de Joan Carles i Amat

Víctor Pàmies i Carlos Pizarro

Llibre nou

12,00

En estoc (disponibilitat immediata)

Dites, sentències breus i proverbis populars sobre creences, amor, ètica, diners, amistat, família… La Col·lecció l’Ermità recupera els Quatre-cents aforismes catalans que va recollir i escriure el monistrolenc universal Joan Carles i Amat (1572-1642), un recull que, per la seva antigor i el volum proverbial que atresora, està considerat una de les fonts paremiològiques més importants de la llengua catalana.

Des de la primera edició, el 1636, i pel seu caràcter didàctic, es va convertir en un llibre molt popular i un manual de lectura a les escoles de tot Catalunya durant dos-cents anys. A DITES CATALANES. QUATRE-CENTS AFORISMES DE JOAN CARLES i AMAT es reprodueix una edició històrica de finals del segle XVIII i es presenta amb la seva correspondència al català actual.

És un llibre curiós i interessant amb el qual podrem descobrir tot un nou repertori de dites i refranys, molts encara vigents en l’actualitat, que configuren un autèntic compendi de saviesa popular.

DITES CATALANES. QUATRE-CENTS AFORISMES DE JOAN CARLES i AMAT se suma a l’Any Joan Carles i Amat, que s’ha celebrat al llarg del 2022 per commemorar el 450è aniversari del naixement d’aquest home polifacètic, encara avui un desconegut.

Subtítol Quatre-cents aforismes de Joan Carles i Amat
Autors Víctor Pàmies i Carlos Pizarro
Editorial Edicions Morera
Idioma Català
ISBN 9788412356656
Número de pàgines 56 pàgines
Pes 0,105 kg
Dimensions 21 × 14,50 × 0,50 cm
Dites catalanes
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat