Mostrar tots

El ferrocarril de Vilanova i la Geltrú a Barcelona

140 anys de l'odissea de Gumà i Ferran

Frederic Ràfols Barrufet

Llibre nou

37,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788418243707 Categories: , , Etiquetes:

El ferrocarril de Vilanova i la Geltrú – Barcelona aprofita la commemoració del 140 aniversari de la inauguració del tren de Barcelona a Vilanova i la Geltrú per donar a conèixer l’important patrimoni fotogràfic i documental vinculat al ferrocarril vilanoví. Mitjançant l’accés a l’arxiu particular i a la correspondència rebuda per Francesc Gumà i Ferran, i també la consulta dels llibres de la companyia, s’ha procurat aportar elements nous que ajudin a comprendre l’odissea particular del protagonista.
Emmarcat en l’evolució econòmica del país i de la capital del Garraf, es repassa la decidida lluita pel ferrocarril encapçalada per Gumà i Ferran, les dificultats de la concessió i de la construcció, i els problemes financers de l’empresa, desentrellats momentàniament per l’atzarosa i vigorosa embranzida de la febre d’or, que facilità l’aplegament del capital necessari. La febre també induí el fantasiós projecte d’estendre la línia fins a Madrid, preludi de la fallida que s’acostava, en què es qüestionà la tasca del promotor, que acabà presentant la dimissió i facilitant el pacte amb TBF.

Subtítol 140 anys de l'odissea de Gumà i Ferran
Autor Frederic Ràfols Barrufet
Editorial Efadós
Idioma Català
ISBN 9788418243707
Número de pàgines 280 pàgines
Any de la primera edició 2021
Pes 1,290 kg
Dimensions 26 × 22 × 2 cm

També et recomanem...

El ferrocarril de Vilanova i la Geltrú a Barcelona
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat