El llibre del recuit
Vidai miracles d'un llevant de taula
Jordi Bonet Coll
16,00€
En estoc (disponibilitat immediata)
Aquest és el primer llibre que s’ha escrit mai sobre el recuit. Fa només un parell de generacions, moltes pageses el feien a partir de la llet, sobretot d’ovella, i avui el continuen fent alguns artesans. Volgudament o no, al recuit se l’ha confós amb el mató, amb la quallada o amb el brossat… Però és una altra cosa. Per a Josep Pla, el recuit és “de totes les formes de llet quallada que apareixen en el mercat, el de més qualitat” i “no té possible rival”.
Jordi Bonet-Coll ha sabut crear al voltant del recuit una veritable biografia intensa i apassionada, fresca i intel·ligent, que dóna veu a les persones que en feien i a tot un món que girava entorn de la seva elaboració i venda. Pel camí, també ha recuperat les paraules i les receptes, una forma ancestral i popular de transformar la llet en una menja exquisida. De la seva mà visitarem pastors, ovelles i recuiteres i acabarem, segur, volent ficar-hi cullerada.
Subtítol | Vidai miracles d'un llevant de taula |
---|---|
Autor | Jordi Bonet Coll |
Editorial | Edicions Sidillà |
Idioma | Català |
ISBN | 9788493874384 |
Número de pàgines | 182 pàgines |
Pes | 0,260 kg |
---|---|
Dimensions | 16,50 × 16 × 1 cm |