Mostrar tots

El món rural , cuina del cicle de l’any

Maria Estruch i Núria puigdellívol

Llibre nou

20,00

En estoc

Al món rural, la cuina anava variant al llarg de l’any, així com els diversos oficis i treballs per assegurar la supervivència de les llars. Les menges s’adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals. Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants… Era una cuina d’aprofitament, a foc lent, de xup-xup.

En el llibre, també hi trobareu excel·lents retrats vius de la vida quotidiana, així com els plats i les receptes, pas a pas, més escaients a cada temporada. I molts recursos culinaris: com fer conserves i confitures, fer pa de pagès, com s’elaboraven els formatges, l’oli d’oliva, el vi, els embotits, etc.

Finalment, volem fer memòria dels nostres orígens, de la Catalunya rural, d’un conjunt de llegats transmesos durant generacions que no podem perdre, i que encara són molt útils.

Autors Maria Estruch i Núria puigdellívol
Editorial Farell Editors
Idioma Català
ISBN 9788417116477
Número de pàgines 191 pàgines
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 17
Any de la primera edició 2021
Pes 0,355 kg
Dimensions 23 × 15 × 1 cm

També et recomanem...

 • Estraperlo

  Estratègies de supervivència ?
  Miquel Pont Farré i M.Teresa Pont Pedrós
  Llibre nou 16,00
 • La casa pairal

  Les estances, el foc, l'aigua i els remeis
  Jordi Torres i Sociats
  Llibre nou 16,00
 • Els secrets de la ratafia

  Ingredients, elaboració i ratafies
  Pep Escudero Rivas
  Llibre nou 17,00
El món rural , cuina del cicle de l’any
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat