El món rural , cuina del cicle de l’any
Maria Estruch
, Núria puigdellívol20,00€
En estoc (es poden reservar)
Al món rural, la cuina anava variant al llarg de l’any, així com els diversos oficis i treballs per assegurar la supervivència de les llars. Les menges s’adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals. Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants… Era una cuina d’aprofitament, a foc lent, de xup-xup.
En el llibre, també hi trobareu excel·lents retrats vius de la vida quotidiana, així com els plats i les receptes, pas a pas, més escaients a cada temporada. I molts recursos culinaris: com fer conserves i confitures, fer pa de pagès, com s’elaboraven els formatges, l’oli d’oliva, el vi, els embotits, etc.
Finalment, volem fer memòria dels nostres orígens, de la Catalunya rural, d’un conjunt de llegats transmesos durant generacions que no podem perdre, i que encara són molt útils.
Autors | Maria Estruch i Núria puigdellívol |
---|---|
Editorial | Farell editors |
Idioma | Català |
ISBN | 9788417116477 |
Número de pàgines | 191 pàgines |
Nom de la col·lecció | Cultura popular |
Número de col·lecció | 17 |
Any de la primera edició | 2021 |
Pes | 0,355 kg |
---|---|
Dimensions | 23 × 15 × 1 cm |