Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia
8 d'octubre de 2021
El Bacallà
9 d'octubre de 2021
Mostrar tots

El món rural , cuina del cicle de l’any

19,00

Disponibilitat immediata

Al món rural, la cuina anava variant al llarg de l’any, així com els diversos oficis i treballs per assegurar la supervivència de les llars. Les menges s’adaptaven al temps i a la disponibilitat dels recursos, però també a la feina dels comensals. Els àpats anaven sempre lligats a les feines i les festes que marcaven el cicle de la vida: el Nadal, el Dijous Llarder i la Quaresma, la Pasqua, la transhumància, el segar i el batre, la festa major, la verema, Tots Sants… Era una cuina d’aprofitament, a foc lent, de xup-xup.

En el llibre, també hi trobareu excel·lents retrats vius de la vida quotidiana, així com els plats i les receptes, pas a pas, més escaients a cada temporada. I molts recursos culinaris: com fer conserves i confitures, fer pa de pagès, com s’elaboraven els formatges, l’oli d’oliva, el vi, els embotits, etc.

Finalment, volem fer memòria dels nostres orígens, de la Catalunya rural, d’un conjunt de llegats transmesos durant generacions que no podem perdre, i que encara són molt útils.

AutorsMaria Estruch i Núria puigdellívol
Editorial Farell editors
Idioma Català
ISBN 9788417116477
Número de pàgines 191 pàgines
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 17
Any de la primera edició 2021
Pes 0.355 kg
Dimensions 23 × 15 × 1 cm

També et recomanem...

Aquest lloc web utilitza cookies i sol·licita acceptació per millorar l'experiència de navegació.