Llegendes de mar de la Costa Brava
23 de novembre de 2021
Contes de fades , antologia
24 de novembre de 2021
Mostrar tots

El naufragi de Catalunya

Alan Ryder

24,00

Disponibilitat immediata

La guerra civil catalana del segle xv (1462-1472) va trasbalsar la història de Catalunya, escriu Flocel Sabaté al pròleg d’aquest llibre. El model polític va atiar el conflicte: Qui representa la sobirania? El rei per la gràcia divina, o els estaments, com a representants de la terra? Als conflictes d’interessos entre la monarquia, la ciutat de Barcelona i les institucions s’hi van afegir la crisi agrària, els cicles de pestes i els enfrontaments entre la Busca i la Biga i entre els pagesos de remença i els senyors feudals.
Deu anys de guerra van deixar Catalunya arruïnada i exhausta, el comerç perdut, la població minvada i van comportar la pèrdua de pes del Principat dins de la Corona d’Aragó. Les conseqüències d’aquell conflicte llunyà van marcar el rumb de Catalunya. «Jugàrem poc net amb el Minotaure -escrivia Vicens Vives—. I d’ací prové, segons em sembla, una decepció històrica sensacional: la d’un poble que es troba sense voluntat de poder, sense ganes d’ocupar-ne el palau i de manejar-ne cap de les palanques». «Durant segles, els catalans s’han esforçat per revertir aquest resultat», escrivia Alan Ryder.
Tanmateix, sobre aquest conflicte cabdal hi havia poca historiografia. L’historiador Alan Ryder hi va començar a posar remei amb El naufragi de Catalunya.

AutorAlan Ryder
Traductor/aEva Garcia Pinós
Editorial Edicions Sidillà
Idioma català
ISBN 9788412224092
Número de pàgines 432 pàgines
Nom de la col·lecció Busca raons
Número de col·lecció 11
Any de la primera edició 2021
Pes 0.585 kg
Dimensions 21 × 15 × 2.50 cm
Aquest lloc web utilitza cookies i sol·licita acceptació per millorar l'experiència de navegació.