El rebost
Adobs, conserves, confitures i licors
Dolors Llopart Puigpelaí
14,90€
En estoc (disponibilitat immediata)
El rebost és el primer llibre en català dedicat exclusivament a l’art de la conservació dels aliments. Després d’uns capítols d’entrada on se n’explica la història, els diferents procediments i tot allò que cal saber per a preparar correctament una conserva, el llibre es divideix en vuit grans apartats: les hortalisses, la fruita, les olives, els bolets, els derivats del porc, el peix, els formatges i els licors. La cura per aconseguir un llenguatge intel·ligible per tothom, la claredat de les explicacions tècniques, l’anecdotari, els suggeriments, els comentaris preliminars a cada un dels elements a conservar, fan d’aquest receptari —recollit la majoria de vegades de viva veu— un llibre de lectura agradable i un manual extraordinàriament útil per als no iniciats. «La conservació dels aliments —diu Edmon Vallès en el seu pròleg— és una d’aquelles activitats, a la vegada modesta i transcendent, que valen per la unitat immediata i també per a la nostra pròpia educació… Una de les innumerables coses belles que ens ofereix, encara vives, el passat»
Subtítol | Adobs, conserves, confitures i licors |
---|---|
Autor | Dolors Llopart Puigpelaí |
Editorial | Cossetània |
Idioma | Català |
ISBN | 9788490342176 |
Número de pàgines | 240 pàgines |
Any de la primera edició | 2014 |
Pes | 0,295 kg |
---|---|
Dimensions | 16,50 × 15,50 × 1,50 cm |