Mostrar tots

El ressò de la batalla

Gustau Adzerias i Miquel Comas

Llibre nou

15,00

En estoc

  Ara fa doc-cents anys, la nostra comarca, com tot el país, estava patint una guerra ocasionada per la insurrecció del mes de juny de 1808, contra l’ocupació de l’exèrcit de Napoleó, i que es transformà en el pitjor dels malsons per als nostres avantpassats. Les batalles, setges, revoltes i accions violentes anaren creant uns sentiments populars contradictoris, ja que aquest conflicte fou una barreja d’una guerra d’alliberament nacional, una guerra de religió, una guerra d’opinió, una guerra civil i una revolució política, coneguda avui dia com a Guerra del Francès, i que durà sis llargs anys des del 1808 al 1814, provocant morts, fam i tot tipus de patiment.

  A Cardedeu li correspongué sortir a la història pel nom d’una batalla, en la que no tingué pràcticament cap mes protagonisme que el d’estar situat a prop del punt on es trobaren dos exèrcits enfrontats que es movien en direccions oposades.

  Sigui com vulgui, aquesta batalla es va produir a prop de la nostra vila i generalment se la coneix pel seu nom. En un any en què és commemora el dos-cents aniversari de la batalla, Cardedeu no pot deixar de participar-hi, no pas en reivindicació de res, ja que l’acció va tenir poc de gloriosa, com totes les batalles, sinó per recordar-la i donar a conèixer els esdeveniments d’aquells anys, que en conjunt varen ser molt més transcendents que la mateixa batalla.

Autors Gustau Adzerias i Miquel Comas
Editorial Història I Memòria Centre D'estudis Locals De Cardedeu
Idioma Català
Pes 0,355 kg
Dimensions 21 × 21 × 0,50 cm
El ressò de la batalla
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat