Mostrar tots

El tió de Nadal

Orígens i tradició

Josep Fornés i Garcia

16,00

En estoc (disponibilitat immediata)

És el primer llibre que tracta sobre el tió de Nadal en profunditat. Ens revela els seus secrets, el que ha representat aquesta tradició durant el temps i com ha evolucionat.

Ens descobreix el seus orígens immemorials i ancestrals pagans (des del culte als arbres i a la natura, al foc i als avantpassats). I la seva vinculació amb el solstici d’hivern.

Vol fer memòria del que ha representat per moltes llars, pobles i comarques de Catalunya. I en recull molts testimonis orals i les seves vivències plenes d’anècdotes i d’il·lusió.

El tió és molt més que una fusta d’una soca d’un arbre i un instrument per fer volar la imaginació als infants al voltant de la llar de foc, quan hi havien llars de foc a les cases. Darrera el tió s’amaguen moltes històries que aquest llibre ens vol desvelar: des de les les seves cendres que protegien les collites i les cases, al tipus de fusta en què es feien i les cançons més populars, entre moltes altres coses.

Subtítol Orígens i tradició
Autor Josep Fornés i Garcia
Editorial Farell
Idioma Català
ISBN 9788417116279
Número de pàgines 112 pàgines
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 15
Any de la primera edició 2020
Pes 0,240 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

El tió de Nadal
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat