Mostrar tots

Els noms dels ocells en el llenguatge popular català

Andreu Carretero Serra

Llibre nou

21,50

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788413562308 Categories: , , Etiquetes:

Els noms dels ocells en el llenguatge popular català pretén, abans que el temps ho esborri, documentar la riquesa ornitonímica catalana, és a dir, les diferents maneres d’anomenar els ocells per part de la nostra comunitat lingüística, a més de la seva aparició en diverses manifestacions del llenguatge popular. Així, s’han recollit 6.816 sinònims de 387 espècies d’ocells salvatges, ferals o domesticats, i s’han consignat frases fetes, refranys, lèxic i argot, derivats, endevinalles, mimologismes, topònims i altres facetes on eren presents. El criteri d’admissió ha estat d’àmplia acollida i per descomptat que deu haver-hi encara material per afegir: el treball continua obert a noves incorporacions.

El llibre s’adreça tant a l’ornitòleg, expert o aficionat, com a l’interessat en el llenguatge. El primer hi trobarà valuosa informació de diversos aspectes dels ocells que es relacionen amb els noms (hàbitat, comportament, dieta…). El segon gaudirà amb l’exuberància dels sinònims i com aquests són subjectes de nombrosíssimes expressions del llenguatge català.

espai31

Autor Andreu Carretero Serra
Editorial Cossetània Edicions
Idioma Català
ISBN 9788413562308
Número de pàgines 317 pàgines
Any de la primera edició 2022
Pes 0,500 kg
Dimensions 23 × 15,50 × 2,50 cm
Els noms dels ocells en el llenguatge popular català
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat