Mostrar tots

Els rellotges de sol

Joan Amades i Gelats

Llibre de segona mà

20,00

Esgotat

El rellotge de sol és una de tantes gracioses manifestacions de l’art popular. Des de fa molts d’anys el seu estudi ha despertat molt d’interès entre els amants de les cases i les seves tradicions.

El llibre recull informacions sobre arqueologia, decoració, construcció, literatura i sobre un dels aspectes més interessants del rellotges de sol, les llegendes o refranys que alguns duen al peu, enigmístiques, filosòfiques o sentencioses i humorístiques. Una acurada edició amb tot un conjunt de continguts que, acompanyat de documentació gràfica, té el valor de retornar-nos un bocí del nostre patrimoni cultural que il·lustra una tradició plena de riqueses.

Edició facsímil de l’original de 1938.

Nota biogràfica de Joan Amades i Gelats

Joan Amades i Gelats (Barcelona, 23 de juliol de 1890 – Barcelona 17 de gener de 1959).

Destacat etnòleg i folklorista autodidacta, és considerat un referent en la seva disciplina tant a Catalunya com internacionalment.

Cap al  1915 començà la seva tasca recopiladora de materials etnogràfics amb la pretensió de preservar-los de la seva desaparició,  i amb l’esperança  que d’altres estudiosos els poguessin estudiar i interpretar posteriorment. Cançons, costums, festes, rondalles, danses, imatgeria festiva, contes, literatura de canya i cordill, oficis, etc. Cap  àmbit de la cultura popular i tradicional s’escapava  del seu interès i del seu estudi. Actualment, podem considerar aquest llegat  com una de les parts rellevants  de la memòria etnològica catalana.

La seva extraordinària capacitat en la recerca, en el treball de camp i en la producció escrita el converteixen en un autor únic. De l’extensa bibliografia destaquen: La biblioteca de tradicions populars (42 volums), Folklore de Catalunya (3 volums) i el Costumari català (5 volums).

Més enllà de la seva obra escrita, Amades és autor de referència absoluta per entendre el procés de reinvenció i recuperació  festiva que Catalunya va viure en l’època del postfranquisme i que encara perdura.

Autor Joan Amades i Gelats
Editorial José J. De Olañeta Editor
Idioma Català
Tipus de llibre Llibre de segona mà
Estat de l'exemplar Bo Sense senyals d'ús.
Número de pàgines 31 pàgines
Nom de la col·lecció Arxiu de tradicions populars
Número de col·lecció 46
Any de la primera edició 1938
Pes 280 kg
Dimensions 24,5 × 17 × 1,5 cm
Els rellotges de sol
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat