Mostrar tots

Ermites , santuaris i devoció popular a Catalunya

Ermitans i aplegadors

Joan Arimanyi Juventeny

Llibre nou

17,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788417116187 Categories: , , Etiquetes:

Les ermites i els santuaris es localitzen en paratges amb una natura exuberant o llocs d’una orografia singular: cims, valls, prop de fonts, coves o espadats de roques. Les persones i els pobles amb devoció a la Mare de Déu, i als sants o santes que hi són venerats, senten el reclam d’aquests temples per la naturalesa sagrada que se’ls atribueix.

El llibre pretén explicar l’origen d’aquestes construccions, la seva evolució i els personatges que hi estaven més estretament vinculats, com els ermitans o aplegadors, dels quals hi ha força notícies històriques, però no havien estat tractats en profunditat.

També recull les diverses manifestacions que es fan al voltant d’ermites i santuaris. Els exvots i les presentalles, l’edició i el cant dels goigs, els romiatges i els aplecs, entre d’altres, han estat i són autèntiques mostres de cultura popular expressades de forma individual o col·lectiva.

espai31

Subtítol Ermitans i aplegadors
Autor Joan Arimanyi Juventeny
Editorial Farell
Idioma Català
ISBN 9788417116187
Número de pàgines 128 pàgines
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 14
Any de la primera edició 2019
Pes 0,290 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

Ermites , santuaris i devoció popular a Catalunya
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat