Mostrar tots

Estraperlo

Estratègies de supervivència ?

Miquel Pont Farré i M.Teresa Pont Pedrós

Llibre nou

16,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788492811731 Categories: , , Etiqueta:

El terme “estraperlo” s’acostuma a utilitzar per designar el negoci il·legal de productes intervinguts per l’Estat i venuts a preus abusius, una pràctica molt estesa durant els anys posteriors a la Guerra Civil.

La manca d’aliments i d’altres productes es va començar a notar ben aviat. A principis de 1937, l’Estat va intentar resoldre el problema implantant el racionament, però la realitat és que això no va fer millorar la situació ja que molts dels productes racionats no foren mai repartits d’una manera regular. Evidentment, l’escassetat dels aliments en va fer augmentar el preu i tot estava disponible al mercat negre –altrament dit, estraperlo– per a qui tingués els diners necessaris per comprar-ho. El fenomen de l’estraperlo va fer que la diferència entre rics i pobres encara es fes més gran.

Aquest llibre s’aproxima a aquesta realitat mitjançant els testimonis que el van conèixer, viure o practicar en primera persona.

Subtítol Estratègies de supervivència ?
Autors Miquel Pont Farré i M.Teresa Pont Pedrós
Editorial Farell
Idioma Català
ISBN 9788492811731
Número de pàgines 128 pàgines
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 10
Any de la primera edició 2015
Pes 0,240 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm
Estraperlo
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat