Una guia especialment adient per iniciar-se en aquesta activitat, a mig camí entre l’excursionisme i la gastronomia, que permet reconèixer les espècies més emblemàtiques i ens permet evitar confusions amb els bolets tòxics.
En una primera part s’exposen els coneixements fonamentals que cal tenir presents per anar a buscar bolets, amb informació sobre el regne dels fongs, recomanacions a l’hora d’anar a buscar bolets, quan sortir a la muntanya a recol·lectar-ne i on trobar-ne.
A més, la guia ofereix les fitxes dels 50 bolets comestibles més habituals i de les 15 espècies tòxiques que cal conèixer. Els bolets estan classificades per famílies micològiques. Cada fitxa consta de:
– Nom en català i principals sinònims, nom científic i denominacions en castellà, gallec i euskera.
– Descripció.
– Hàbitat on es troba i època de fructificació.
– Foto detallada de cada bolet.
– Valor culinari.
– Similituds amb bolets tòxics.
Aquesta guia, del micòleg Joan Montón, té un format i una enquadernació que permeten portar-la a les sortides, quan anem a buscar bolets.
Autor | Joan Montón |
---|---|
Il·lustrador/a o fotògraf | Jaume Farrés |
Editorial | Larousse editorial |
Idioma | Català |
ISBN | 9788418473852 |
Any de la primera edició | 2021 |
Pes | 3,30 kg |
---|---|
Dimensions | 19,50 × 13 × 2 cm |