El julivert de Cal Rosor es caracteritza per tenir uns fol·liols plans, triangulars, i molt retallats. Creix amb molta facilitat en horts i marges, sobretot en ambients de semiombra. Fàcilment pot esdevenir subespontani. S’utilitza com a condiment, preferentment fresc, mai assecat. Es pot consumir cru i també es pot coure. El cultiu és molt senzill.
“Al pati sempre n’hi havia de julivert, la mare el posava en molts plats, i feia picada d’all i julivert. No sé si ho feia perquè diuen que és molt saludable o pel gustet, potser per tot, ves a saber.” Mercè de Cal Rosor
Aquesta varietat ha estat conservada fins a dia d’avui a Cal Rosor, Santa Maria del Camí.
ISBN | C0170 |
---|---|
Cultiu | Biennal |
Època de sembra | Gener a maig Agost octubre |
Capacitat | 300 |
Pes | 0,100 kg |
---|---|
Dimensions | 20 × 15 × 1 cm |