La cuina del 1714
Història i receptes
Jaume Fàbrega
19,80€
Sense estoc (enviament en uns dies)
Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Potser us sorprendrà saber que hi podíem trobar les elaboracions bàsiques de la cuina catalana actual: de l’allioli al sofregit, de la picada a la samfaina, i de l’escudella als
macarrons.
La cuina del barroc encarna un moment apassionant de la història. D’una banda, manté encara una clara continuïtat amb la cuina medieval —abundància d’agredolços, ús generós de les espècies…— i, de l’altra, crea les bases de la nostra cuina moderna, sobretot per la introducció de productes d’Amèrica —patates, tomàquets, pebrots i bitxos, gall dindi, ànec mut, xocolata…—, que suposen una autèntica revolució alimentària.
Jaume Fàbrega recull en aquest llibre el saber gastronòmic de l’època, amb una interessantíssima introducció històrica i una recopilació de receptes delicioses i a l’abast de tothom.
Subtítol | Història i receptes |
---|---|
Autor | Jaume Fàbrega |
Editorial | Viena Edicions |
Idioma | Català |
ISBN | 9788483308011 |
Número de pàgines | 214 pàgines |
Nom de la col·lecció | Milfulls |
Número de col·lecció | 16 |
Any de la primera edició | 2014 |
Pes | 0,505 kg |
---|---|
Dimensions | 26 × 16 × 2 cm |