La cuina dels pastors
Entre la plana i la muntanya
Jaume Fàbrega
16,00€
En estoc (disponibilitat immediata)
En aquest llibre hi trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuinaven i menjaven, explicats pas a pas.
La cuina dels pastors estava adaptada al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’estaven a la barraca solien cuinar sopes, escudelles i guisats amb patates, llegums, arròs, fideus i algun tros de carn. I quan feien transhumància anaven a menjar a les masies i als hostals que es trobaven al llarg dels camins.
Aquest llibre us ofereix més de quaranta receptes d’aquesta cuina pràctica, senzilla, però gustosa. Des del simple esmorzar fet a peu de camí, fins al guisat més elaborat de les fondes o les mestresses de pagès.
L’autor coneix de primera mà aquest món, ja que en la masia de la seva infància havia conviscut amb pastors.
Subtítol | Entre la plana i la muntanya |
---|---|
Autor | Jaume Fàbrega |
Editorial | Farell Editors |
Idioma | Català |
ISBN | 9788492811854 |
Número de pàgines | 112 pàgines |
Nom de la col·lecció | Rebost i cuina |
Número de col·lecció | 14 |
Pes | 0,325 kg |
---|---|
Dimensions | 23 × 14,50 × 1 cm |
També et recomanem...
-
Licors tradicionals, aiguardents i vins generosos
Anna Figueras Torruella i M. Teresa Castelló Bou
Llibre nou 17,00€