Mostrar tots

La lluna segons lo poble

Facsímil de l'edició de 1912

Cels Gomis

7,50

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788479001100 Categories: ,

Reproducció facsímil de la versió definitiva d’aquesta obra, editada per la Secció de Folklore del Centre Excursionista de Catalunya l’any 1912, i molt augmentada respecte a les edicions anteriors. Estructurada en cinc apartats, els tres primers són dedicats, respectivament, a què és la lluna, el que s’hi veu, i la seva influència —sobre el caràcter, el sexe, la sort, el temps, l’agricultura, etc.— segons la tradició popular; els dos darrers recullen, també respectivament, dues creences entorn de la lluna i una miscel·lània de cançons i dites sobre el mateix tema.

Cels Gomis i Mestre (Reus, 1841 – Barcelona, 1915) és un dels folkloristes catalans més insòlits i interessants de tots els temps. Alta Fulla ha publicat dues de les seves obres més fonamentals, en edicions modernes, a cura de Cels Gomis i Serdañons, que inclouen les nombroses aportacions i notes que l’autor va afegir a les edicions originals: La bruixa catalana  —que conté un extens estudi preliminar de Llorenç Prats sobre la vida i l’obra de l’autor— i Meteorologia i agricultura populars —que refon en un sol volum les obres Lo llamp y’ls temporals (1884) i Meteorologia i agricultura populars (1888).
L’any 1912 aparegué un dels seu dos darrers treballs folklòrics, publicat per la Secció de Folklore del Centre Excursionista de Catalunya: la versió definitiva de La lluna segons lo poble, molt augmentada respecte a les edicions anteriors, i que ara, amb la present edició facsímil, tornem a posar a l’abast dels estudiosos i admiradors de la seva obra.

espai31

Subtítol Facsímil de l'edició de 1912
Autor Cels Gomis
Editorial Editorial Alta Fulla
Idioma Català
ISBN 9788479001100
Número de pàgines 64 pàgines
Número d'ítems 1
Nom de la col·lecció El calaix de sota
Número de col·lecció 6
Edició 1a
Any de la primera edició 1999
Pes 0,09 kg
Dimensions 14 cm
La lluna segons lo poble
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat