Mostrar tots

La lluna segons lo poble

Facsímil de l'edició de 1912

Cels Gomis

7,50

Disponible com a reserva

SKU: 9788479001100 Categories: ,

Reproducció facsímil de la versió definitiva d’aquesta obra, editada per la Secció de Folklore del Centre Excursionista de Catalunya l’any 1912, i molt augmentada respecte a les edicions anteriors. Estructurada en cinc apartats, els tres primers són dedicats, respectivament, a què és la lluna, el que s’hi veu, i la seva influència —sobre el caràcter, el sexe, la sort, el temps, l’agricultura, etc.— segons la tradició popular; els dos darrers recullen, també respectivament, dues creences entorn de la lluna i una miscel·lània de cançons i dites sobre el mateix tema.

Cels Gomis i Mestre (Reus, 1841 – Barcelona, 1915) és un dels folkloristes catalans més insòlits i interessants de tots els temps. Alta Fulla ha publicat dues de les seves obres més fonamentals, en edicions modernes, a cura de Cels Gomis i Serdañons, que inclouen les nombroses aportacions i notes que l’autor va afegir a les edicions originals: La bruixa catalana  —que conté un extens estudi preliminar de Llorenç Prats sobre la vida i l’obra de l’autor— i Meteorologia i agricultura populars —que refon en un sol volum les obres Lo llamp y’ls temporals (1884) i Meteorologia i agricultura populars (1888).
L’any 1912 aparegué un dels seu dos darrers treballs folklòrics, publicat per la Secció de Folklore del Centre Excursionista de Catalunya: la versió definitiva de La lluna segons lo poble, molt augmentada respecte a les edicions anteriors, i que ara, amb la present edició facsímil, tornem a posar a l’abast dels estudiosos i admiradors de la seva obra.

Subtítol Facsímil de l'edició de 1912
AutorCels Gomis
Editorial Editorial Alta Fulla
Idioma català
ISBN 9788479001100
Número de pàgines 64 pàgines
Número d'ítems 1
Nom de la col·lecció El calaix de sota
Número de col·lecció 6
Edició 1a
Any de la primera edició 1999
Pes 0,09 kg
Dimensions 14 cm
Aquest lloc web utilitza cookies i sol·licita acceptació per millorar l'experiència de navegació.