Mostrar tots

La masia a la Catalunya central

Evolució, tipologies i espais

Maria del Agua Cortés Elía

Llibre nou

18,00

En estoc (disponibilitat immediata)

La masia és un patrimoni emblemàtic a Catalunya i, en especial, a la Catalunya central, un territori amb un entorn físic que ha marcat i condicionat el desenvolupament d’un sistema d’habitatge dispers que encara perdura. Les masies, les cases de pagès, són l’element més destacable del nostre paisatge rural, amb clares diferències entre la plana agrícola del sud i la muntanya del nord. La casa de pagès no és només el centre d’un sistema econòmic, sinó també l’embolcall dels seus habitants, una família i les seves relacions, un món ple de significats que van més enllà de la simple arquitectura.

Darrerament el llegat de les cases rurals s’ha vist afectat per diferents circumstàncies que han provocat la seva progressiva modificació i desaparició, i que han transformat el seu esperit primigeni. Així, la documentació i la difusió del que ha sigut aquest patrimoni garanteix la pervivència de la seva memòria.

Subtítol Evolució, tipologies i espais
Autor Maria del Agua Cortés Elía
Editorial Farell
Idioma Català
ISBN 9788417116040
Nom de la col·lecció Cultura popular
Número de col·lecció 13
Any de la primera edició 2018
Pes 0,340 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

La masia a la Catalunya central
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat