Mostrar tots

L’endemà de la retirada

Portbou 1939: autoretrat de l'absència

Antoni Campañà

Llibre nou

25,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

SKU: 9788418022807 Categories: , , Etiquetes:

Després del gran èxit de la capsa vermella i el descobriment internacional de la figura d’Antoni Campañà, arriba un nou llibre del que s’ha reconegut ja com un dels fotògrafs de guerra més importants del país.

 

Març del 1939. L’endemà de la Retirada republicana per Portbou. La mirada fotogràfica d’Antoni Campañà fa explotar la història i trenca amb tot allò establert per la correcció política. L’escenari de les fotografies? El final d’un trajecte pels camins i les carreteres de l’Empordà. D’un viatge interior per les sinuoses arestes, els barrancs i els ponts destruïts de l’experiència vital d’una guerra brutal que ho ha trencat tot. D’un camí personal del mateix Campañà cosificat en acostar-se a tocar del Mediterrani i dels Pirineus tot perseguint la línia fèrria que connecta la gran urbs, Barcelona, amb la línia que dona l’entrada a França. En arribar allà, en creuar la línia divisòria, la pregunta es fa evident: quin so fa un còctel format per l’absència, el silenci i la tramuntana? I el cautxú cremat, quina olor fa? I encara més transcendent: com es construeix un autoretrat? I és que el llibre que teniu a les mans explica, a través de la bellesa dramàtica de la destrucció, un viatge interior. Un retrat de la complexitat de la Guerra Civil i de les absències que provocà. En definitiva, d’una vida paral·lela que no s’acabà consumant però que existí en l’experiència personal del fotògraf.

Subtítol Portbou 1939: autoretrat de l'absència
Autor Antoni Campañà
Editorial Editorial Comanegra
Idioma Català
ISBN 9788418022807
Any de la primera edició 2021
Pes 0,700 kg
Dimensions 25,5 × 20,50 × 2 cm

També et recomanem...

L’endemà de la retirada
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat