Mostrar tots

Matagalls la Muntanya i l’Aplec

Oscar Farrerons Vidal

18,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788492811861 Categories: , , Etiquetes:

El Matagalls és la muntanya més al nord del Montseny, situada entre els municipis del Brull i Viladrau a Osona, i el poble del Montseny al Vallès Oriental. El topònim Matagalls apareix esmentat el 1500. Hi ha variades versions etimològiques de l’origen del nom, relacionades amb els conceptes de grandiositat, turó alt, pedres triturades per la neu, matolls… Tot i això n’hi ha una més popular basada en la cacera del gall fer.

La Creu de Matagalls és plantada al cim des de temps molt antics, documentada ja el 1614. El motiu original dels Aplecs és venerar la Creu de Matagalls, reposada el 1840 per sant Antoni Maria Claret després que les inclemències aterressin l’existent fins aleshores. Amb el pas del temps la creu de fusta fou substituïda per una de pedra i després per l’actual de ferro. Des de 1950 cada segon diumenge de juliol se celebra l’Aplec de Matagalls, acte catalanista i d’amor a la muntanya, recordatori del pare Claret i de la poesia de mossèn Cinto Verdaguer.

Autor Oscar Farrerons Vidal
Editorial Farell
Idioma Català
ISBN 9788492811861
Número de pàgines 112 pàgines
Nom de la col·lecció Llibres de muntanya
Número de col·lecció 48
Any de la primera edició 2017
Pes 0,260 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

Matagalls la Muntanya i l’Aplec
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat