El cançoner del Ripollès
27 de febrer de 2021
L’hort del padrí
27 de febrer de 2021
Mostrar tots

Nosaltres, els grallers

25,00

Disponibilitat immediata

Treball monogràfic al voltant de al món dels grallers, expressió que inclou intrínsecament als timbalers ja que, sense ells, el repertori característic dels grallers perd entitat.

Aquesta segona edició apareix 15 anys després de la primera editada per l’Escola de Grallers de Sitges.

“Cal donar la benvinguda a aquelles aportacions que ens permeten saber d’on venim i per tant on anem, o si més no on caldria anar. Tot i més quan l’interès per determinades formes de cultura -les cultures populars desplegades lluny dels cercles erudits- ha estat condicionat per la precarietat de les pròpies institucions a causa de les adverses situacions sociopolítiques del nostre país en els darrers segles pel que fa al manteniment de la pròpia identitat.

Per això la salvaguarda de molta part d’aquest patrimoni ha estat -i està encara- a mans d’estudiosos més o menys anònims que han treballat fora dels cercles oficials i universitaris, refiant solament del propi esforç i sense prodigar-se.

En aquest sentit ha estat la recerca que durant molts anys han realitzat Blai Fontanals i l’Escola de Grallers de Sitges, de forma constant i obstinada, aplegant dades, moltes de les quals actualment ja seria impossible de recollir perquè han anat desapareixent molts dels informadors que les varen transmetre, a les quals cal afegir les investigacions aportades per altres col·laboradors, entre els qui tinc l’honor de contar-me.” (Xavier Orriols i Sendra)

AutorBlai Fontanals i Argenter
Editorial Amalgama edicions
Idioma Català
ISBN 9788489988637
Número de pàgines 439 pàgines
Any de la primera edició 1996
Pes 1.180 kg
Dimensions 26.50 × 21.50 × 3 cm

També et recomanem...

Aquest lloc web utilitza cookies i sol·licita acceptació per millorar l'experiència de navegació.