Mostrar tots

Passió per la setmana santa

Festes i tradicions

Fra Valentí Serra

Llibre nou

15,00

Sense estoc (enviament en uns dies)

A PASSIÓ PER LA SETMANA SANTA descobrirem de la ma de Fra Valentí Serra arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, allò essencial que cal saber entorn de la Passió i la Setmana Santa.

L’autor ens ofereix una aproximació històrica efectuada a partir de documents d’arxiu i de fonts impreses poc conegudes i ens descriu les principals tradicions populars i religioses articulades entorn de les celebracions de la Setmana Santa a Catalunya, des del diumenge de Rams fins a Pasqua, dedicant una particular atenció al viacrucis i a les nombroses processons.

PASSIÓ PER LA SETMANA SANTA s’estructura en quatre grans capítols que al llarg dels quals l’autor aporta:

  • Aproximació històrica a la Passió de Crist basada en el recull ordenat de les nombroses notícies que ens han arribat sobre les crucifixions en el món romà.
  • Breu repàs a la litúrgia pròpia de la Setmana Santa, des del Diumenge de Rams al de Pasqua.
  • Relat de tradicions pròpies de la Setmana Santa, des de les processons i les representacions teatrals de caràcter devocional -especialment les que han perviscut a Cervera, Olesa i Esparreguera-, a d’altres com les caramelles o les danses de la mort.
  • Relació de les principals devocions i relíquies conservades a Catalunya.
  • Descripció de les principals herbes santes vinculades a la Passió i els àpats més característics entorn de la Setmana Santa.
  • Mapa amb totes les representacions de la Passió que se celebren arreu de Catalunya.
Subtítol Festes i tradicions
Autor Fra Valentí Serra
Editorial Edicions Morera
Idioma Català
ISBN 9788412356670
Número de pàgines 176 pàgines
Any de la primera edició 2023
Pes 0,250 kg
Dimensions 21 × 15 × 1 cm
Passió per la setmana santa
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat