Mostrar tots

Picades

La identitat de la cuina catalana

David Solé i Tormé

Llibre nou

18,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788492811953 Categories: , , Etiquetes:

A tot el món s’utilitza el morter per a picar, moldre o barrejar coses, però queda clar que només a Catalunya la picada s’ha ordenat, s’ha normalitzat i avui és una marca identitària de la nostra cuina.

La picada és més que un conjunt d’elements o aliments picats amb la funció de donar un plegat de matisos a un plat. Es com un petit univers que fa modificar el darrer gust i/o textura d’una preparació. Es podria explicar com una reconcentrada bomba de sabors on s’involucren, sense excepció, tots els sentits humans. Un desplegament, rarament finit de combinacions, que fa d’aquest emblema de la Cuina Catalana una important eina per a poder entendre el seu fonament i posterior bastiment. La picada acaba de definir els plats, els vesteix, els arrodoneix i els dóna una personalitat aconseguint que cadascun tingui el seu caràcter.

El recull de les 182 receptes d’aquest llibre busca donar una àmplia visió tant de l’històric recorregut com dels diferents usos del preuat recurs. Coneixerem les picades antigues de la cuina romana, les de la cuina medieval, de la cuina de la Renaixença, les de principis del s. XX, i és clar, les picades de la cuina vigent o actual. Copsarem les diferents aplicacions atès que poden esdevenir amaniments o acompanyaments, salses, suquets, poden fer enaltir o transferir el seu nom al plat.

espai31

Subtítol La identitat de la cuina catalana
Autor David Solé i Tormé
Editorial Farell Editors
Idioma Català
ISBN 9788492811953
Número de pàgines 208 pàgines
Nom de la col·lecció Rebost i cuina
Número de col·lecció 15
Pes 0,325 kg
Dimensions 23 × 14,50 × 1 cm

També et recomanem...

Picades
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat