Mostrar tots

Piles i súties

Recull de cultura popular oral del Montnegre (III)

Daniel Rangil

Llibre nou

20,00

En estoc

SKU: 9788461375950 Categoria:

El llibre es divideix en dos blocs. En el primer, Foc, s’apleguen les activitats que es duien a terme al bosc, amb les explicacions de carboners, rodellers, corbaires, brucataires, peladors de suro, bitllaires, feixinaires i altres com els paranyers o els qui aprofitaven els recursos geològics. S’hi fa un repàs al funcionament dels forns de calç, de rajoleria, de vidre, de pega i a les súties i forns de carbonet.


El segon bloc, Aire, descriu les característiques d’una societat, més que rural, bosquerola, sòlidament estructurada gràcies a segles d’experiència. Ens en parlen mestres, curanderes, hostaleres, campaners, ferrers de tall, mossens, estraperlistes o mestresses de casa. Les etapes de la vida són descrites des de la infantesa amb les escoles rurals, el jovent i els balls de muntanya, el sexe i el casament, les famílies, o la mort i els enterraments a barra, a bast o amb baiard pels camins de creu.

Subtítol Recull de cultura popular oral del Montnegre (III)
Autor Daniel Rangil
Editorial Autoedició
Idioma Català
ISBN 9788461375950
Número de pàgines 404 pàgines
Número de col·lecció 3
Edició 1a
Any de la primera edició 2011
Pes ,530 kg
Dimensions 14,5 × 21 × 2,5 cm

També et recomanem...

Piles i súties
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat