Mostrar tots

Quan els pobles no tenien nom

Els origens llegendaris de les nostres viles i ciutats

Miquel Martín i Serra

Llibre nou

20,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788412430608 Categories: , , Etiquetes:

El llibre que teniu a les mans ens parla de quan els pobles no tenien nom i ens explica com i per què van arribar a tenir-ne. Parla de pobles i poblets, barris i veïnats, així com de capitals i de grans ciutats del país, ja que totes les col·lectivitats humanes cerquen el seu origen i les seves arrels. Sovint, aquest origen es perd en temps molt antics i s’enllaça amb llegendes i mites fundacionals, amb topònims o fites i personatges històrics. Perquè tenir un origen, saber-ne la història i, per tant, poder-la explicar i mantenir viva, ennobleix, distingeix de la resta i enforteix el sentiment de pertinença a un poble o ciutat.
La majoria d’aquestes llegendes són una mostra d’enginy i saviesa popular, d’imaginació i espontaneïtat per explicar l’origen de les nostres viles. Llegendes poètiques, històriques, fabuloses, esgarrifoses, dramàtiques o plenes d’humor, totes deixen testimoni de temps immemorials, de vides sofertes i d’un pragmatisme ancestral. Són un valuós patrimoni que hauríem de
preservar i una meravella que hauríem d’explicar als nostres fills i nets per no oblidar mai d’on venim.

Subtítol Els origens llegendaris de les nostres viles i ciutats
Autor Miquel Martín i Serra
Il·lustrador/a o fotògraf Davis Granato
Editorial Edicions Sidillà
Idioma Català
ISBN 9788412430608
Número de pàgines 336 pàgines
Nom de la col·lecció Talaia
Número de col·lecció 19
Any de la primera edició 2021
Pes 0,446 kg
Dimensions 21 × 13 × 2 cm

També et recomanem...

Quan els pobles no tenien nom
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat