Mostrar tots

Retrobestiari 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya

Heribert Masana

Llibre nou

24,00

En estoc (disponibilitat immediata)

SKU: 9788412356625 Categories: , , Etiquetes:

Catalunya és terra de dracs!

I també de víbries, draques o dragones, àligues, cuques feres, tarasques, mulasses i guites, bous, cavallets, lleons… i tota mena de figures que conformen el ric bestiari fantàstic de les nostres festes populars.

RETROBESTIARI és un llibre contemporani, amè i per a tots els públics, que fa un repàs als quaranta anys d’evolució del bestiari festiu a Catalunya, des de finals dels anys 70 fins a l’actualitat, enfocant l’òptica en aquells anys de la primera revifalla de les festes al carrer fins a deixar constància de la seva evolució i estat actual.

El Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular (GABICP) porta quaranta anys estudiant i documentant la història i l’evolució de les figures creades a partir dels anys 70 i 80 del segle xx, identificant-ne els precursors i els referents a partir de les figures conservades de temps passats. Gran diversitat de figures, experimentació, treball i entusiasme van motivar moltes colles a crear bestiari en un ambient procliu a l’ocupació del carrer, a la reivindicació i a la revitalització de les festes populars després de la dictadura franquista i enllaçant amb els primers ajuntaments democràtics.

Un llibre de referència imprescindible sobre el tema del bestiari festiu a Catalunya

Autor Heribert Masana
Il·lustrador/a o fotògraf Ramon Saumell
Editorial Edicions Morera
Idioma Català
ISBN 9788412356625
Número de pàgines 180 pàgines
Any de la primera edició 2021
Pes 0,705 kg
Dimensions 22 × 22 × 1,50 cm
Retrobestiari 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè quan accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat