Ruca, ruqueta. eruga
Espècie anual de la qual se’n pot consumir la fulla i les flors. El seu gust picant característic la converteix en ideal per afegir-la en tot tipus d’amanides, sempre crua. És un cultiu molt senzill i de cicle curt. Es sembra preferentment a la tardor o a inici de primavera. Amb l’arribada de la calor primaveral, o degut a la falta de reg, s’espiga amb facilitat.
“De ben petita no recordo que se’n mengés a casa però ja fa un munt d’anys que la planto a l’hort i no hi pot faltar perquè és bona, i a l’hort quasi que creix sola.” Pepeta de Cal Jordana.
Aquesta varietat ha estat conservada fins a dia d’avui gràcies a la Pepeta de Cal Jordana (Rubió).
ISBN | C0283 |
---|---|
Cultiu | Anual |
Època de sembra | Febrer març Setembre novembre |
Capacitat | 300 |
Pes | 0,100 kg |
---|---|
Dimensions | 20 × 15 × 1 cm |