Mostrar tots

Un safari per Catalunya 1940-1956

Una mirada urbana de la Catalunya rural

Varis autors

Llibre nou

32,00

En estoc (disponibilitat immediata)

Resulta imprescindible començar a observar la fotografia des de punts de vista que no es centrin exclusivament en les mirades professionals i en els noms més prestigiosos. Cal anar als calaixos de les cases i remenar per a trobar d’altres perspectives, sovint amateurs però alhora sorprenents.
Obrim la capsa de vímet de les fotografies de Josep M. Julià Gabarró (Manresa, 1906-Barcelona, 1998) i la Catalunya de postguerra (1940-1956) se’ns presenta en forma de Safari. Hi veiem les contradiccions de les mirades creuades de la ciutat i del món rural. Certa dinàmica colonial. Observem i no podem fer res més que llançar-nos de cap a una interpretació complexa del que allà s’hi veu i del personatge que les ha creat. Què hi ha: misèria o romanticisme? Elogi del subdesenvolupament o crítica social? Bellesa o decadència?
El fotògraf és amateur i això l’allibera. El seu objectiu retrata molt més del que creu veure. Allà hi ha una Catalunya de les moltes existents. Allà hi ha fotografiada una llarga sèrie de moments previs a les transformacions que vindran. A un món ja inexistent.

Subtítol Una mirada urbana de la Catalunya rural
Autor Varis autors
Editorial Efadós
Idioma Català
ISBN 9788418243561
Número de pàgines 280 pàgines
Nom de la col·lecció Exposicions
Any de la primera edició 2022
Pes 1,410 kg
Dimensions 25,50 × 22 × 2,50 cm
Un safari per Catalunya 1940-1956
Sí, com totes les webs utilitzem "cookies". No ens interessa fer seguiment de ningú, són per millorar l'experiència, per exemple perquè la propera vegada que accedeixis a la llibreria online es conservin a la cistella els mateixos llibres que l'última vegada.
Política de privacitat